Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

 Πριν από καιρό βρήκα την άκρη για την πραγματοποιήση του   ονείρου μου, βρήκα την άκρη του «κουβαριού» που έψαχνα. Η μαχαιροποιία και γενικά η μεταλλουργία- σφυρηλάτηση με συνέπαιρναν και ως ιδέα, πόσο μάλλον δημιουργικά, να κατασκευάσω ο ίδιος κάτι.
Δεν υπήρχε όμως η γνώση και προπαντός ο «μάστορας» που θα μου έδινε το «εναρκτήριο λάκτισμα». Έτσι όταν βρήκα τουλάχιστον την γνώση προσπάθησα να την οικειοποιηθώ και να κάνω κάτι.
Αγόρασα υλικά και με τα εργαλεία που είχα ξεκίνησα κάνοντας τα πρώτα σχέδια. Έτσι σχεδίασα το μαχαίρι που σας παρουσιάζω σήμερα. 
Στην συνέχεια, άρχισα να πηγαίνω τις Πέμπτες στο καφέ GRANT (στέκι μαχαιροποιών -σφυρυλατών) όπου γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους που μου μεταλαμπάδευσαν τις εμπειρίες και την γνώση που κατείχαν συμπληρώνοντας σιγά σιγά το παζλ της δικής μου αμάθειας . Σίγουρα ακούστηκαν και λάθος απόψεις, αλλά αυτή είναι η χαρά του διαλόγου, ώστε ο καθένας μας να αποκρυσταλλώνει και να διαμορφώνει την άποψή του μεστωμένη και σίγουρη για το επόμενο βήμα.
1. Το μαχαίρι είναι αποκοπή από ατσάλι C 70 συνολικό μήκος 25 cm,μήκος λάμας 12,80cm, πάχους 3mm. Όλη η διαμόρφωση του μετάλλου έγινε με λίμες. H βαφή έγινε στον Στασινόπουλο στα 58 rocwell. Η λαβή είναι από έβενο, κόκκινο fiber και πίρους ορειχάλκινους. 
Το στολίζει, πλεκτό δερμάτινο λουράκι με κοκκινόμαυρη χάντρα και δόντια αγριόχοιρου.



Το λογότυπό μου έγινε με λέιζερ, σχεδιάστηκε από μένα και θα στολίζει πλέον όλες μου τις δημιουργίες.



Η θήκη είναι δερμάτινη (πάχος δέρματος 2,5mm) και είναι ραμμένη στο χέρι με κόκκινη κηροκλωστή.

2.Πρόκειται για ένα μαχαίρι κυνηγίου, από μέταλλο C 70 ,πάχος 3mm, διαμορφωμένο με αποκοπή. Το συνολικό του μήκους είναι 25 cm, μήκος λάμας 11,5cm και μήκος λαβής 13,5 cm. Η διαμόρφωση του μετάλλου έγινε με λίμες. Είναι βαμμένο στον Στασινόπουλο στα 58 rocwell.Η λάμα ξεκινά 3mm και λεπταίνει σταδιακά.



Υπάρχει ψευδοκοπή και το όνομα του νέου ιδιοκτήτη καθώς και το λογότυπό μου είναι γραμμένο με λέιζερ.
                                      
Η λαβή είναι φτιαγμένη από τμήμα ορείχαλκου κολλημένο με κασσιτεροκόλληση και στολίζεται από πείρο έβενου για αντίθεση .
Η υπόλοιπη λαβή είναι από έβενο με ορειχάλκινους πίρους και στολίζεται από δερμάτινο κορδόνι με ημιπολύτιμους λίθους.





Η θήκη είναι δερμάτινη (πάχος δέρματος 2,5mm) και είναι ραμμένη στο χέρι με λευκή κηροκλωστή.

3. Άλλο ένα μαχαίρι κυνηγίου "σκληρό και άγριο" από ARNE, με πάχος 4mm σφυρηλατημένο και διαμορφώθηκε στην τελική του μορφή με αποκοπή.




Το ολικό του μήκος είναι 24 cm, με την λάμα στα 13 cm (στην αρχή της υπάρχουν χαράξεις για να μην γλιστράει) και την λαβή του φτιαγμένη από αφρικάνική καρυδιά στα 11cm.

 Οι πείροι είναι ορειχάλκινοι και το λογότυπό μου είναι γραμμένο με λέιζερ.



Η θήκη είναι δερμάτινη (πάχος δέρματος 2,5mm) και είναι ραμμένη στο χέρι με καφέ κηροκλωστή και βαμμένη με μέθοδο "κρακερέ"


Φωτογραφημένο στην φύση πάνω σε αρωματικά θυμάρια.


                                             
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
            ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
                                      2016



2 σχόλια: