Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ

Από την Κυριακή των Βαΐων ξεκίνησα να μεταφέρω τα μελίσσια στα έλατα. Αρχικά μεταφέρθηκαν τα μελίσσια  που ήταν στις πορτοκαλιές, διότι φέτος η νεκταροέκρισσή τους ήταν ανύπαρκτη και κατά δεύτερον οι ψεκασμοί που έπεφταν καθημερινά  κινδύνευαν να τα αφανίσουν.
Στην συνέχεια την Μ.Τετάρτη μετέφερα ένα μεγάλο φορτίο διότι τα μελίσσια δεν δούλευαν ικανοποιητικά στον κάμπο. Ήταν πολύ δυνατά σε πληθυσμό & γόνους πλην όμως τα κρατούσαμε στην ζωή με τις τροφές.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία δεν υπάρχει σταγόνα μέλι πουθενά.

 Η μεταφορά ολοκληρώθηκε την 16/05/2016 και παρέμεινα στο βουνό για μερικές μέρες για να δω από κοντά την δραστηριότητά τους  Τα μελίσσια που  είχαν πάει αρχικά στο βουνό ήταν πολύ καλά. Είχαν χορτάσει φρέσκο μελάκι και έκαναν μάγουλα πάνω από τους γόνους. Τα ποιο καλά & δυνατά είχαν γεμίσει και πλαίσια , αλλά αυτά ήταν λίγα.


Ο καιρός όμως δεν τα άφηνε να κάνουν το μεγάλο ξέσπασμα και να είναι εμφανείς η διαφορά, αφού η θερμοκρασία την ημέρα  ήταν οριακή και το βράδυ έπεφτε στους  6 με 8  βαθμούς. Το ενθαρρυντικό ήταν ότι  τα έλατα  βούιζαν  από τις επισκέψεις  των μελισσών. 
 Βέβαια στην συνέχεια ο καιρός  έφτιαξε και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, ευελπιστώντας για το καλύτερο. 
Καλή σοδειά σε όλους!!!   

3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα, και που να δεις στις Κυκλάδες τα χειρότερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 3. https://tvskybox.com
  5000 iptv ch - only 4 usd per month!
  iptvhd95@gmail.com
  /europe/usa/asia/arabic/latino/russian/israel channels...
  work on any devices like phones,tablets,smart tv,iptv set top-box...

  ΑπάντησηΔιαγραφή