Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΘΥΣΙΑ ΔΥΟ (2) ΗΡΩΩΝ


Άλλο ένα συνταρακτικό γεγονός τάραξε την μίζερη πραγματικότητα και εμφάνισε την αποσύνθεση του Κράτους  μας, που η  μόνη του ενασχόληση είναι που θα βρει και άλλα φράγκα για να έχουνε να φάνε πιο πολλά. Η Εγκληματικότητα έχει πάρει  ανεξέλεγκτες διαστάσεις  και οι ιθύνοντες "βαυκαλίζονται"  για να μην πω τίποτε άλλο ανάρμοστο. 
Δύο αστυνομικοί 22 έως 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ανδρών της ομάδας της ΔΙΑΣ με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη.
Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή με τους κακοποιούς. Ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε περίπου στις 10:00 το βράδυ.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος  Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών.
Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.

Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παν. Νικολαΐδη, στις 18:50 χθες το απόγευμα.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωκαν κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, λίγη ώρα νωρίτερα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.
Ξαφνικά δύο από τους επιβάτες του αυτοκινήτου άρχισαν να πυροβολούν με  καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς».
Αμέσως εκτυλίχθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Το κλεμμένο Volvo βρέθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τα οποία, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.
Το όχημα θα εξεταστεί για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, τα οποία πιθανώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, ενώ και τα όπλα θα σταλούν για βαλλιστική εξέταση.

Άλλοι δύο συνάνθρωποι μας ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ για το καλό της κοινωνίας μας και ως ελάχιστο φόρο τιμής όλοι μας  ΑΣ  ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ,  επίσης αν ποτέ μας  βγάλει ο δρόμος  από την τελευταία τους κατοικία ας του αφήσουμε ένα λουλουδάκι . 
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ!!!

16 σχόλια:

  1. Τα παιδιά αυτά των 900 που μονο 900 δεν είναι και τα οποία αναγκάζονται να βάλουν και απο την τσέπη τους για τον εξοπλισμό τους (μπουφάν - κράνος κτλ.)μιας και η υπηρεσία δεν τους χορηγεί οχι μόνο ήρωες είναι αλλά κάτι παραπάνω, κοινωνικοί λειτουργοί αλλά χωρίς φακελάκια. Καθημερινά αντιμετωπίζουν όλες τις βρωμιές του κράτους και καλούνται να μας βγάλουν απο ένα αδιεξοδο που το κράτος μας έχει βάλει(μεταναστευτικό, διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση όπλων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο). Σε αυτό τον άνισο αγώνα αντι να έχουν και εμάς με το μέρος τους είμαστε απέναντι τους δεν είδα κανέναν να ενδιαφέρετε τόσο όσο πχ για τα δικαιώματα των μεταναστών !!!! Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση χτες ο λαζόπουλος και το λινκ που έβγαλε με τους μετανάστες απέργους πείνας. Ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ με την ημέρα ενως αστυνομικού και το τι αντιμετοπίζει δεν έχω δεί. Είναι καιρος να αρχίσουμε να ξεβολευόμαστε απο τους καναπέδες που μας έχουν και να απαίτησουμε τα αυτονοήτα !!! Ξυπνήστε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς Βασίλη αυτά που γράφεις τα γνωρίζω" εκ των έσω". Δυστυχώς δαπανώνται και χρήματα για όπλα και σφαίρες και ...όχι μόνο..., κατά τα άλλα ...μαζί τα φάγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Βασίλη. Κοινωνικό έργο τελεί αυτός που προσφέρει στην κοινωνία. Η αστυνομία με την παρούσα ηγεσία της και κατά προέκταση της εξουσίας δεν προσφέρει απολύτος τίποτα. Από τη μια σε σχέση με το έγκλημα απλά κουκούλώνει κάποια πράγματα- τα χοντρά αυτά που φαίνονται, και από την άλλη, στην κοινωνία λειτουργεί σαν φερέφωνο, σαν στρατιωτάκι της εξουσίας. Καταστέλει και εκτελεί εντολές που σχεδόν ποτέ δεν είναι υπέρ του συνόλο αλλά μόνο υπέρ της εξουσίας.
    Εμάς ( ας πω εμένα ) δεν θα με έχουν ποτέ σύμαχο. Οι λόγοι γνωστοί. Όλα τα παιδιά αυτά διάλεξαν αυτή την δουλειά. Δεν τους έβαλε κανένας με το ζόρι. Και ο διαιτητής του αγώνα το διάλεξε και έγινε διαιτητής. Ήξερε ότι θα τον βρίζει όλο το γύπεδο....( αν και όχλος το μόνο που θέλει είναι αίμα).
    Βαγγέλης Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαγγέλη είταν μόνο 22 ετών .
    Δέν σου περίσεψε γι'άυτούς μία καλή κουβέντα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαγγέλης Ζ.
    συγνώμη
    θα περιμένω σχόλιο και για τους αλήτες που υπερασπίζεσαι όταν σκοτώνουν,καταστρέφουν και λεηλατούν καταστήματα.
    Δηλαδή τα παιδιά του Πετριτσίου ή του Γονίμου,που έκαναν προσπάθεια να ξεφύγουν από τα χωράφια περνώντας σε μια αστυνομική σχολή για 900 euro τους αξίζει να τους σκοτώσουν οι αλήτες που υπερασπίζεσαι?
    Συγνώμη πατριώτη,αλλά με εντυπωσιάζεις αρνητικά που αγνοείς την ηλικία και τη θέση των παιδιών,
    και τον ύπουλο,ΠΟΥΣΤΙΚΟ τρόπο της ενέδρας.
    Δηλαδή γαλήνεψε η ψυχή σου με το αίμα των 2 αθώων παιδιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φώτη-Ανέστη.
    Δεν μιλάω ειδικά για τα 2 παιδιά αυτά αλλά για όλα τα νέα παιδιά που επιλέγουν αυτή την δουλειά. Δηλαδή τί; Χαρηκα κιόλας; Δεν γράφω για τα συναισθήματα μου αλλά για την γνώμη μου. Την γνώμη μου σε σχέση με τα γραφόμενα του Βασίλη .. κυρίως.
    Ανέστη.
    Που υπερασπίστηκα εγώ τους ¨αλήτες που σκοτώνουν;¨ που " γαλήνεψε η ψυχή μου με το αίμα των αθώων";
    Αγαπητέ Ανέστη διάβασε λίγο προσεκτικότερα το ποστ μου και όχι με συναίσθημα. Αναφέρομαι στο αίμα που ζητάει ο όχλος ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΥΠΕΔΟ - Τ Ο ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ - ΚΑΙ ΩΣ ΟΧΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ( το επάγγελμα του διαιτητή ως προσωπική του επιλογή).
    Αλλά αυτό έχει γίνει.... συνεχίζεται ο εθνικός διχασμός.
    Αυτοί που τολμούν να που κάτι για την αστυνομία και κατεβαίνουν στους δρόμους είναι ΥΠΕΡ της αναρχίας του χάους των μεταναστών, είναι προδότες και καίνε τα σύμβολα του έθνους καίνε τα μαγαζιά και την περιουσία του κοσμάκη ( από μια μεριά οι τράπεζες είναι το αίμα του κοσμάκη αφού του το ρούφηξαν)...
    και οι άλλοι είναι οι πατριώτες, οι Έλληνες , του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας που θα μας σώσουν από όλους αυτούς που απειλούν τη χώρα. ( Μα όλοι την δική μας χώρα λιγουρεύονται;)
    Μέχρι που άκουσα σήμερα στο ράδιο ότι κατεβαίνουν οι μεν στον δρόμο για τον Γρηγορόπουλο ααι θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και οι δε για τα παιδιά αυτά....
    ουυυφφφφ....
    Είναι προσωπική απόψη. Τα παιδιά του Πετριτσίου και του Γονίμου κάνουν τις επιλογές τους. Όπως κάνουμε όλοι μας καθημερινά.
    Αν τροφοδοτήσεις ζάχαρη θα πάρεις νοθευμένο μέλι. Το γνωρίζει κάποιος πριν το κάνει. Αν το κάνει είναι επιλογή του.
    Εμένα δεν μ αρέσει το επάγγελμα του τοκογλύφου καθώς και του αστυνομικού. Έτερον εκάτερον αλλά εμένα δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και επίσης Ανέστη το ήφος σου δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν γνωριζόμαστε δα και τόσο καλά ώστε να μου απευθύνεσαι σ΄αυτόν τον τόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Βαγγέλη πραγματικά είσαι ακριβώς το παράδειγμα της έννοιας του εθνικού διχασμού, δεν θέλω να σε θίξω να σε κάνω να σκεφτείς καλύτερα θέλω. Μιλάω και αναφέρομαι σε 3 αδίστακτους δολοφόνους οι οποίοι έστησαν ενέδρα με πολεμικά όπλα σε αστυνομικούς ανοιγόντας πυρ όχι μόνο στους ίδιους αλλά και σε αθώους πολίτες. Το οτι απο τύχη γλύτωσαν πολίτες είναι θαύμα. Αυτό είναι το ένα θέμα το άλλο είναι οτι μιλάω και αναφέρομαι σε δύο παιδιά 22 & 23 χρονών που πολύ αμφιβάλλω οτι συνειδητά επέλεξαν αυτη την δουλειά. Ζούμε επόχες πολύ δύσκολες και δεν νομίζω οτι κανείς θα ρισκαρε την ζωή του για 700-800-900 ευρώ, όταν όμως δεν έχεις άλλες επιλόγες για να ζήσεις ακομά και αυτό θα κάνεις. Μην μου λές λοιπόν για φερέφωνα και στρατιωτάκια την στιγμή που μιλάμε για απλούς αστυνομικούς και όχι για αστέρια και φλόγες (εννοώ βαθμούς). Ο λόγος αυτός θυμίζει οπάδο καποιάς θύρας και όχι έναν ευσυνείδητο πολίτη. Η ηγεσία είναι αυτή γιατί όλοι φταίμε και θα φταίμε διαχρονικά το ξαναλέω ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βασίλη κάνεις και εσύ προσωπικό χαρακτηρισμό προς το πρόσωπο μου.
    Εγώ δεν έκανα ούτε σε σένα ούτε σε κάνεναν ούτε και στα 2 νεκρά παιδιά. Μίλησα γενικά και όχι προσωπικά.
    Διαφώνησα με την απόψη σου ότι δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί τελούν κοινωνικό έργο. Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λοιπόν ( και με αφορμή αυτή μας την διαφωνία ίσως γνωριστούμε και καλύτερα).
    Εγώ την καραμέλα που λέγεται "δεν είχα άλλη επιλογή" δεν την τρώω. Δεν μ αρέσει. Με προσβάλει μόνο και που το σκεύτομαι. Δεν το δέχομαι.
    Κράτας λοιπόν εσύ την γνώμη σου και γω την δική μου αφού όπως φαίνεται δεν συναντιούνται πουθενά...κσι ποιόε ξέρεις ίσως μιά μέρα όταν φτάσω τα χρόνια σου να " Ξυπνήσω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαγγέλη επέτρεψέ μου να σου πώ ότι όταν (κοιμάσαι) με τέτοιες απόψεις ,δέν (ξυπνάς) ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι αν θεωρείς οτι σε έθιξα ή οτι σε χαραχτήρισα αρνητικά και σου ζητώ συγνώμη. Να ξέρεις οτι είμαι 32, όταν φτάσω λοιπόν τα χρόνια σου εύχομαι να μήν έχω φάει καμία καραμέλα και να μην έχω αδικήσει ουτε στα λόγια αλλά ουτε στα έργα για να μην αδικηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...ενώ όσοι δεν έχουν "τέτοιες" απόψεις είναι ξύπνιοι και ενεργοί πολίτες...
    Αρκετά με όλα αυτά.
    Ξύπνιος ή κοιμισμένος έμαθα σήμερα ότι σε μελισσοκομικά Blogs γράφει κανείς για μελισσοκομικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Ευάγγελε Ζλατίντση
    λυπάμαι αλλά,δεν είμαι ηθοποιός να προσαρμόζωμαι σε διάφορετικό ύφος για τον καθένα.
    Και τα δίκαια που έχετε,τα χάνεται γιατί μπλέκετε πολλά και διάφορα.Ακόμα και για ζάχαρη γράφετε.
    Κρατήστε τη γνώμη σας ελεύθερα και φυσικά δε με αποσχολεί καθόλου μα καθόλου για το τι σκέφτεσται για τους συναθρώπους μας και για μένα.
    καλό σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TIMH KAI ΔΟΞΑ σε δύο παιδιά πού χάθηκαν ετσι.Και νά πώ στόν κύριο Βαγγέλη οτι πολλές φορές στή ζωή κάνομε διάφορες επηλογές γιά επιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι αυτοί οι πυροβολισμοί που ακούγονται σποραδικά στις πόλεις-αδιάφορο από ποιους- μοιάζουν να είναι οι πράξεις ενός νέου πολέμου, που λειτουργεί ως υποκατάστατο ενός μεγάλου πολέμου που δεν γίνεται πια. Αφού ο κόσμος παίρνει έναν παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική.
    Πιστεύω οτι αυτό είναι το ΠΙΣΤΕΥΩ του φίλου μας Βαγγέλη Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψαχνοντας φίλε Βαγγέλη βρήκα πολύ καλές κριτικές εδώ για την ομάδα του «Μικρού Θεάτρου»,όπου εργάζεσε εδώ
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=589561

    καθώς και για το ανοιχτό εγχείρημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και έμπρακτης αλληλεγγύης.

    http://www.cityworld.gr/news/ανακοινώσεις-φορέων/τέσσερις-θίασοι-για-τον-ξενώνα-προσφύγων

    θέλω να πιστεύω οτι θα συνεχίσετε αυτήν την κοινωνική αλληλεγγύη και σε άλλες ομάδες π.χ ρομά ,πομάκους, την τρίτη ηλικία, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή