Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΟΥΡΚΟΙ

Πριν μερικές μέρες έκοψα μερικές παραφυάδες και τις μετέφερα σε ένα καινούργιο για μένα μελισσότοπο που έχει πεύκα ρείκια κουμαριές και ότι άλλο ποθεί η καρδιά σου.  Την επομένη που πήγα να τις δω, διαπίστωσα ότι τελικά δεν ήταν ο παράδεισος που περίμενα. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ένα σμήνος σκούρκων να έχει εγκλωβίσει τις μέλισσες μέσα στις κυψέλες και όποια πετούσε την αρπάζανε. Φέτος οι σκούρκοι ήταν λιγοστοί στην περιοχή και ήταν η μεγάλη μου χαρά.  Αμέσως έτρεξα και εφάρμοσα ότι τεχνική γνώριζα για την εξόντωσή  τους πλην όμως το σμήνος δεν έλεγε να λιγοστέψει.

        
Σε λίγα λεπτά τα αποτελέσματα της κόλλας είναι ορατά. Έχω βάλει και μεγάλη παγίδα με κονσέρβα σαρδέλα και γατοτροφή αλλά δεν είδα τα αποτελέσματα διότι έπρεπε να φύγω. Παρακαλώ όποιον συνάδελφο γνωρίζει πιο δραστικά μέτρα ή κάποια άλλη αποδοτική τεχνοτροπία ας με βοηθήσει διότι πέρυσι έπαθα μεγάλη ζημιά από αυτούς.


5 σχόλια:

  1. Φέτος εδώ δεν υπάρχουν σχεδόν σκούρκοι ευτυχώς γιατί η χρονιά ήταν κακή αν είχε και σκούρκους θα ήταν άστα να πάνε.Όταν λές μεγάλη σφηγγοπαγίδα εννοείς δυόροφη με κώνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σκούρκοι παλεύονται μόνο κατά πρόσωπο.
    Βάζεις σε ένα χαρτόνι όπως αυτό με την κόλλα δέρμα από χοιρινό αρκετά καψαλισμένο να μυρίζει και δίπλα του ένα σακουλάκι μελισσοτροφή με σκόρδο ανοίγοντας μία μικρή τρύπα για να μυρίζει. Αυτό τους τραβάει πάρα πολύ.
    Εχεις κόψει σπάρτα ενώνοντας τα κλαριά να σχηματίσουν κάτι σαν ρόπαλο (χαριν λόγου)
    Μόλις μαζευτούν ,με μία ροπαλιά μπορεί να σκοτώσεις όσους έχουν κάτσει.Σε δύο λεπτά μαζεύονται ξανά και πάλι τα ίδια.
    Σε μία μέρα μπορείς να προκαλέσεις μεγάλο πρόβλημα στις φωλιές τους .
    Το έχω δοκιμάσει και στο συνιστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταυρο μαλλον εχεις ιο στον υπολογιστη σου.
    Τσεκαρισε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.Μάρκο αυτήν εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GRAINBOW είχες δίκαιο. Την ευθύνη είχε ένα τουρκικό blog με το όνομα "arc07.blog.com".Προσοχή και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή