Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

1η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2015

  Την Παρασκευή μετέβηκα στο Μεσολόγγι και (αφού δεν είχα δουλειά με τα μελίσσια)  με την παρέα συναποφασίστηκε να μην πάμε στην Ορεινή Ναυπακτία για κυνήγι, λόγω καιρικών συνθηκών και να κυνηγήσουμε στο Αράκυνθο (γνωστό από την μυθολογία για το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου από τον  Ηρακλή).
 Έτσι ορίστηκε πρωινή συνάντηση το Σάββατο σε καφέ της περιοχής και στη συνέχεια ανηφορίσαμε για το βουνό.
                                     Υπέροχη θέα, από ψηλά το Μεσολόγγι
 Οι έμπειροι όρισαν το σημείο εκκίνησης (παγάνα) και ξεκινήσαμε, αφού δεν γινόταν ιχνηλασία  λόγω παγωνιάς . Μετά από αναζήτηση μερικής ώρας, δεν βρέθηκε τίποτα και μεταβήκαμε σε άλλο σημείο του βουνού .
Εδώ τα πράγματα ήταν ποιο εύκολα, αφού τα σκυλιά αμέσως βρήκαν ίχνη από γουρούνια  και άρχισαν το "τραγούδι" που λαχταρά κάθε κυνηγός. Τα εντόπισαν γρήγορα και μετά από μικρή καταδίωξη τα στρίμωξαν και τα  κώλωσαν σε σημείο με εύκολη πρόσβαση.
 Ο Δημήτρης ποιο κοντά, έδωσε την τελική λύση, κατεβαίνοντας στο σημείο και βρίσκοντας το θήραμα το τραυμάτισε θανάσιμα, το οποίο πρόλαβε όμως και τραυμάτισε το "Rocky" για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες.


Ο Δημήτρης "θυρευτής"κρατά τον τραυματία "Rocky" ,ο οποίος περιμένει  την μεταφορά του σε γιατρό.
Στην συνέχεια κλήθηκαν τα νιατα της παρέας για την μεταφορά του θηράματος από τόπο θύρευσης  στον δρόμο.



Τελικά ο κάπρος έφτασε 
Τα φονικά δόντια 
Ο "κόκκινος" αφού "ματώθηκε"

ακολούθησαν τα υπόλοιπα νεαρά σκυλιά
και την μεταφορά του ανέλαβε ο Παντελής
αφού πρώτα ερωτοτρόπησε μαζί του!!!
Τέλος εκδορά του ζώου, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα το υπέροχο τσίπουρο του Σπύρου.

Το Σάββατο πρωινή συνάντηση στο καφέ (για να μην χαλάσει το γούρι σύμφωνα με τον Παντελή) και στη συνέχεια ανηφορίσαμε για το βουνό.
Ο καιρός τέλειος με πολλή υγρασία που επιτρέπει να δεις στο χώμα και το ίχνος ποντικιού και γρήγορα βρέθηκαν τα πρώτα ίχνη.
Οι  ιχνηλάτες (τρεις Δημητράδες ή τρεις Μήτσοι)  επί το έργον.
Το "βαρύ πυροβολικό"  τα καθαρόαιμα γκριφόν  και τα καθαρόαιμα γκέκας (στο κασόνι) του κυνηγού και εκτροφέα Δημήτρη, ο οποίος έχει εφοδιάσει με άριστους ιχνηλάτες, τις παρέες της περιοχής και όχι μόνο.
Ρεμβάζοντας  την θέα και περιμένοντας και τους υπόλοιπους για το στήσιμο της ομάδας από τον κόουτς Σπύρο.
Αφού πάρθηκαν οι αποφάσεις, σε λίγα λεπτά τα γκριφόν αρχικά εντόπισαν και ξεκίνησαν την καταδίωξη του θηράματος.Οι φωνές έσχιζαν στην σιωπή του βουνού και γαργαλούσαν τα αυτιά μας. Αρχικά μας έσπασε τον κλοιό περνώντας ανάμεσά μας,αλλά τα σκυλιά  συνέχισαν την καταδίωξη μπαίνοντας στο "χορό" και άλλα ξεκούραστα.
Γρήγορη αναδίπλωση της ομάδας και νέα καρτέρια,νέα σκυλιά, πλην όμως αυτό δεν ήθελε να πάει σ΄αυτά. Νέα αναδίπλωση και αυτή την φορά βγήκε στον Δημήτρη ο οποίος έπραξε τα δέοντα.  

Μάτωμα των σκυλιών στην υπέροχη γουρούνα.

Σύμπτυξη της παρέας και την μεταφορά και εκδορά  ανέλαβε ο τέταρτος Δημήτρης.
Ακολούθησε κρασοκατάνυξη μετά εδεσμάτων και ανάλογων σχολίων.  Την παράσταση έκλεψε πάλι ο σόουμαν Παντελής με τις υπέροχες αφηγήσεις του. 




   

5 σχόλια:

  1. Σταύρο Καλή Χρονιά και πάντα τέτοια που απ'ότι φαίνεται για την παρέα μπήκε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο πλήν είναι οτι δεν βλέπω κόκκινα γιλέκα ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Μάρκο, οι περισσότεροι φοράμε αλλά οι φωτογραφίες είναι πριν το ξεκίνημα ή μετά εφόσον έχουν αφήσει τον εξοπλισμό τους στα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη και Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή