Το ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας
Σε λιγότερο από ένα
μήνα στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού
Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7
Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Περιμένει να υποδεχτεί τόσο τους φίλους μελισσοκόμους που
θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του
Φεστιβάλ όσο και τον πολυπληθές καταναλωτικό κοινό που το επισκέπτεται κάθε
χρόνο, για να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού, να
δοκιμάσει μέλι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να προμηθευτεί τα καλύτερα
μέλια απευθείας από τους παραγωγούς.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση
του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό
και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη
εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων
παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.
Και φέτος στο Φεστιβάλ
συμμετέχουν μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα, όπως Αρκαδία, Κρήτη, Κάρπαθο, Πιερία,
Λαμία, Τζιά, Αμοργό, Κύθνο, Ρόδο, Κάλυμνο, Αχαΐα, Αργολίδα, Βοιωτία, Αττική, Μεσσηνία,
Δράμα, Ηλεία καθώς και από το Άγιο Όρος.
Στο Φεστιβάλ περά από μέλι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν βασιλικό
πολτό, κηρήθρες, γύρη άλλα και ποτά με μέλι όπως ρακόμελο.
Στον Τομέα
Μελισσοκομικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, στον οποίο μέχρι τώρα έχουν
επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του 15 εταιρίες από όλη την Ελλάδα, πολλές από τις
οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά, και στον οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι
μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να
ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν
μηχανήματα και αξεσουάρ μελισσοκομία, κυψέλες και μελισσοεφόδια.
Στα πλαίσιο του
Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο με τη συμμετοχή Καθηγητών
του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης, γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της
ΟΜΣΕ, του Κέντρου Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διαιτολόγων
- Διατροφολόγων, Γεωπόνων Αγροτικής
Οικονομίας, μελισσοκόμων και άλλων.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
¤
Γαστρονομικός
Διαγωνισμός με βάση το μέλι
¤
Εδέσματα
της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται με μέλι
¤
Ενημέρωση
καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα
¤
Εκδηλώσεις
για παιδιά με θέμα: «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας - Παιχνίδι με τη
μέλισσα»
ΩΡΑΡΙΟ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 6/12 16:00 –
21:00| Σάββατο 7/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή
8/12: 10:00 – 20:00
Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για τους μελισσοκόμους,
Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Fax: 210361027
6ο Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
6 & 7 Δεκεμβρίου 2014Αίθουσα Β΄
Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
10.30 -11.00 Προσέλευση - Εγγραφές
11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί
11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι και τα Προϊόντα του
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος
ΕΦΕΤ
11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού
Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών
Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων
«Η Μέλισσα»
12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του
Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
.
.
12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο
Επιχειρηματικό πλαίσιο
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός
Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι
Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό
Χημείο του Κράτους
13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων
Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας και κοινωνικής Ευθύνης Apivita
13.30 - 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου - Εξοπλισμός
Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού
Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
14.00 Διάλειμμα
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων
18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού
Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc
18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή
Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών
Ελλάδος
18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία
Γ. Λέκκας, Καθηγητής Γαστρονομίας, Executive Chef
19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές
Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος
19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών
Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων
11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης
Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ
11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα και Προοπτικές
Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος - Βασιλοτρόφος
11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός
Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων
Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΕ
12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού
Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος
Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος
.
12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων
Τ. Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Exports
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου