Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ !!!!

   Μετά από μία καταστροφική άνοιξη, περίπου 12-13 Μαΐου μετέφερα τα μελίσσια στα έλατα.  Δύο κοπάδια στην Ορεινή Ναυπακτία και ένα στην περιοχή του Προυσού.
Στο δρόμο για τα έλατα

Έλατα στην περιοχή  του Προυσσού
Ορεινή Ναυπακτία

 Όταν έγιναν οι δεύτερες εκλογές επισκεύτηκε τα μελίσσια μου ένας φίλος και τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα.
Την 29-31 Μαΐου μετέβηκα  στις προαναφερόμενες περιοχές και διαπίστωσα έκπληκτος ότι γίνονταν θαύματα. Σε λίγες μέρες έπρεπε να πάω για τρύγο, αφού έμενε μόνο να σφραγίσουν τα μέλια τους  και τα μελίσσια δούλευαν σαν τρελά . 
Την 01 Ιουνίου ξεκίνησε το "γλέντι", βροχή με χιονόνερο και χιόνι στα Βαρδούσια, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους  10ο C  (άναψα την ξυλόσομπα στο σπίτι).

Τα Βαρδούσια 01/06/2014
Ομιχλώδες τοπίο 

 Αυτό συνεχίστηκε για μέρες και τα μηνύματα που έφταναν ήταν δυσοίωνα.  Τα υπερπληθής μελίσσια  εξανέμισαν γρήγορα τα  μέλια και τα όνειρα μας. Παρ΄όλο που τα έλατα έδιναν σε φούντα ,κόμπο και κοριό, τα μελίσσια  δούλευαν ελάχιστα και δεν μπόρεσαν τελικά να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μελίσσια  και στα δύο μέρη ήταν σχεδόν ίδια με ελαφριά υπεροχή στην Ορεινή Ναυπακτία
                                               

Ωραίες εικόνες με γεμάτες κηρήθρες, αλλά  σπάνια την έβλεπες!

 Έγινε τρύγος  τέλη Ιουνίου μέτριου επιπέδου και  βάλαμε μέλι στα βαρέλια μας!  Νοιώθω τυχερός γιατί σε απόσταση 30 χιλ. πήγαν "άπατα", αφού φίλος από 110 μελίσσια πήρε 20 πατώματα μέλι  αυτά ελαφρά.
 Κατόπιν τα μελίσσια του Προυσσού και ένα κοπάδι της Ορεινής Ναυπακτίας μεταφέρθηκαν στο κάμπο, όπου ξεκίνησαν πολύ δυνατά και αισιοδοξούμε σε ένα καλύτερο   Καλοκαίρι.

                                                               Νεράκι στην Χοχλαστή

                                                                Ανθισμένη ρίγανη
Αυτά που έμειναν πίσω δουλεύουν πολύ καλά την ρίγανη, την καστανιά και την βελανιδιά, αλλά δυστυχώς  στην περιοχή έκανε την εμφάνισή της αρκούδα κάνοντας ήδη τις πρώτες καταστροφές και την χαριστική βολή στους μελισσοκόμους.
                            Καλό Καλοκαίρι σε όλους !!!

1 σχόλιο: