Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΓΥΡΕΟΠΙΤΑ

Δυστυχώς ο φετινός χειμώνας είχε τις περισσότερες βροχές από ποτέ. Τα μελισσάκια  κλείστηκαν στις κυψέλες και περίμεναν μια ηλιαχτίδα για να αρπάξουν καμιά γυρούλα.
 Έτσι αφού δεν μπορούσα να πάω στα μελισσάκια μου, τους έφτιαξα γυρεόπιτα και περίμενα εγώ τώρα, μια ηλιαχτίδα για να την  περάσω στις κυψέλες.


Με την βοήθεια του Γιάννη και του ζυμωτηρίου του,
 την ετοιμάσαμε πολύ γρήγορα



Η συνταγή  είναι 10κ. γύρη νωπή (δικής μου συλλογής), 20κ. μέλι, 75κ ζάχαρη τριμμένη,λίγο νερό, 5κ αλεύρι σόγιας.
Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο νερό , χλιαρό όχι καυτό, και προσθέτουμε στην γύρη έως ότου γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμάρι .
 Ζεσταίνουμε το μέλι μας για να γίνει λεπτόρρευστο και το ρίχνουμε στο ζυμωτήριο, προσθέτοντας την ζάχαρη σιγά σιγά.
 Κατόπιν ρίχνουμε το ζυμάρι της γύρης και το αφήνουμε να δουλευτεί.
 Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι σόγιας για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα "σφίξιμο".    Προσοχή η γυρεόπιτα πρέπει να είναι μαλακή!!!   







2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά θα σε προτεινα να αυξήσεις την γύρη στα 20-25 κιλά τουλαχιστον για άριστα αποτελέσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πολύ Άνθιμε. Την επόμενη θα την κάνω με την δική σου συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή