Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

TΡΥΓΟΣ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ

Μόλις πέρασαν οι εκλογές "απέδρασα" για τα μελισσάκια μου αφού επαγγελματικές υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά τους για ένα μήνα σχεδόν. Οι πληροφορίες που έφταναν κατά διαστήματα ήταν συγκεχυμένες. Δεν ήξερα τι θα αντικρίσω και όσο πλησίαζαν οι μέρες  το άγχος μεγάλωνε.
Τελικά της 19/06/2012 επισκεύτηκα την Ορεινή Ναυπακτία και γρήγορα αναθάρρησε η καρδία μου. Πανέμορφες εικόνες και ο συνεργάτης μου Γιώργος ανέλαβε χρέει φωτομοντέλου.



Δύο χρόνια κάναμε να δούμε χτισμένα καπάκια και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη που αυτή την ανάποδη χρονιά είδαμε λίγο φως.

Μέρος του μελισσοκομείου που φαίνονται τα τρυγημένα πλαίσια λίγο πριν φορτωθούν.

Την 21/06/2012 σειρά για τρύγο, είχε η περιοχή του Προυσσού, την οποία επισκεύτηκα με την ίδια αγωνία και το ίδιο άγχος, αφού στο συγκεκριμένο σημείο πήγα μελίσσια για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και σχεδόν τα ίδια με την Ορεινή Ναυπακτία. Αρκετά μέλια  και τα μελίσσια σε άριστη κατάσταση, υποσχόμενα μελιτοφόρα συνέχεια. Ο Γιώργος ανέλαβε και πάλι  χρέει φωτομοντέλου για να σας μεταφέρω τις εικόνες.


Τα τριώροφα, γεμάτα μέλια  και  ασφυκτιούν από πληθυσμό.

Ελπίζω σε μια καλή συνέχεια (με την βοήθεια του καιρού) για να γεμίσουμε όλα τα βαρέλια μας. Όσο για τα μελισσάκια στην καστανιά του Αρακύνθου πήραν πατώματα τα περισσότερα και σε λίγες μέρες θα πάρουν και τα υπόλοιπα.  





4 σχόλια: