Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΤΡΥΓΟΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ

Μετά του Αγίου Κων/νου & Ελένης  τρύγησα τα μελίσσια μου. Τα αποτελέσματα δεν ούτε κακά αλλά ούτε και καλά.. Δυστυχώς οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις του Απριλίου και του Μαΐου είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν τα μελίσσια μέλια αλλά να τα έχουν ασφράγιστα ή γεννημένα στο κάτω μέρος. Αφού πήρα ότι ήταν δυνατόν και πάλι τα μελίσσια ήταν ασήκωτα (δυστυχώς είχα ξεχάσει την φωτογραφική μηχανή για νέες φωτογραφία). Μη έχοντας άλλη επιλογή με την βοήθεια συγγενών και φίλων (σήμανε γενική επιστράτευση)φορτώθηκαν & μεταφέρθηκαν στα έλατα της Ορεινής Ναυπακτίας.


(φωτογραφίες αρχείου)
Εκεί όμως με περίμενε το βασανιστήριο αφού δεν είχα μεγάλη βοήθεια για το ξεφόρτωμα  & τα μελίσσια όπως προανέφερα ήταν ασήκωτα.. Η φύση στο βουνό υπέροχη, (αφού τώρα ξεκινά η Άνοιξη εκεί) με την βλάστηση σε πλήρη άνθηση, αλλά η βροχή συνεχίζεται. Όταν πήγα το δεύτερο φορτίο με τον κουνιάδο μου, 26/05 και περί ώρα 02:30΄,μας  έπιασε  η βροχή πάνω στο ξεφόρτωμα και γίναμε μούσκεμα μέχρι το κόκαλο. Ευτυχώς έχω στο χωριό σπίτι (από τον παππού),  κατασκευής 1905,  (όσο και η ιστορία της Αμερικής ) και πήγαμε και αλλάξαμε ρούχα .
                                 
 Στην συνέχεια καθίσαμε στην βεράντα ακούγοντας τα αηδόνια και τον βόμβο των παραποτάμων του  Ευήνου και ήπιαμε 2-3-4-5 τσιπουράκια. Η υπέροχη αυτή μουσική μας κράτησε ξύπνιους μέχρι της 05:30΄ πρωί και τίποτε δεν μας πτοούσε να πάμε για ύπνο. Όταν ξημέρωσε άρχισε πάλι η βροχή και αυτή τη φορά αρκετά δυνατή. Δυστυχώς βρέχει καθημερινά και δεν ξέρω τη θα μας φέρει φέτος το έλατο.  

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να φέρει αλλά τι να φέρει ?
    Και να είχε λίγο κοριό η φούντα τα ξέπλυνε.
    Και κάτι ακόμα , στον έλατο ποτέ δεν πας και κάνης καρτέρι στον έλατο πας όταν το τραπέζι είναι στρωμένο. Και εμείς εδώ γύρισε το μάτι μας να τον κοιτάμε.
    Καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεοσόση δίκαιο έχεις αλλά είχε ξεκινήσει να δίνει το έλατο και έτσι την πατήσαμε. Ελπίζουμε μόνο μήπως σταματήσει στο ΄΄χάλι΄΄ φέτος που λέγετε βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή